Folker Tieleman | Beusichem | T.: 06-286 58 500
E.: koken@kook-salon.nl | W.: www.Kook-Salon.nl

home1 (12K) kook-salon techniek (54K)
  • Gebruik garde
    Gebruik bij het kloppen van slagroom een meer dradige garde en voor het roeren van sauzen etc. een garde met minder draden.
  • vieze geurtjes
    Was vieze geurtjes van je handen onder koud stromend water met een r.v.s lepel of r.v.s “staalzeep” (in kookwinkel verkrijgbaar).
    Dit gaat een reactie aan met je huid en de geur van ui, knoflook en vis etc. verdwijnen direct!
    Dit voorkomt het uitglijden van plank en mes.
  • Veilig snijden?
    Zorg voor een stabiele snijplank door er een vochtig doekje of antislip matje onder te leggen.
    Dit voorkomt het uitglijden van plank en mes.
  • Snel vlees of vis ontdooien?
    Doe het vlees of vis (in de verpakking) in een kom of schaal en laat ontdooien onder koud, stromend water.
  • Reinig een houten snijplank
    Reinig een houten snijplank regelmatig met zout. Was de plank eerst af , droog deze niet,
    maar leg de plank op de werkbank en bestrooi met fijn keukenzout.
    Laat een nacht liggen en veeg de volgende de dag het zout weg en vervolgens licht insmeren met druivenpitolie.
    Klaar voor gebruik!


  • Hardnekkige eiwitresten
    Hardnekkige eiwitresten na het bakken in een r.v.s. koekenpan?
    Neem wat natuurazijn op keukenpapier en de resten verdwijnen als sneeuw voor de zon!
  • terug koelen
    Snel iets terug koelen? Zet pan of schaal in een bak met ijswater en voeg zout toe.
    Dit zorgt ervoor dat het water snel erg koud wordt en dus snel koelt.
  • Brandwondje?? Heb je geen brandzalf in huis?
    Smeer wat tandpasta op de brandwond en “de brand” trekt er snel uit en zorgt voor verkoeling.
  • Aankomend seizoen gaan wij zeker weer van start met onze aanschuiftafel ism de Kamer van Buren in Buren. Meer info binnenkort op onze website.

    Hou onze website of facebook in de gaten, zo bent u op de hoogte van onze activiteiten!

    Wilt u personelijk op de hoogte worden gehouden, stuur ons dan een mailtje en wij nemen u op in de mailinglist


    Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op:
    t.: 06-286 58 500 e.: koken@kook-salon.nl


    aanvullende vraag stellen, vraag het de Chef: Folker Tieleman