Folker Tieleman | Beusichem | T.: 06-286 58 500
E.: koken@kook-salon.nl | W.: www.Kook-Salon.nl

home1 (12K) kook-salon techniek (54K)
  • Maken van fonds
    Doe dat op dezelfde manier als bouillon, maar gebruik kalfsbotten die goed gebruneerd zijn in de oven.
    Dit zorgt voor een sterke smaak en mooie donkere kleur.

  • Maken van visbouillon.
    Gebruik altijd graten van magere vis want graten van vette vis wordt bitter.
    Zet bouillon altijd op met koud water en breng aan de kook.
    Vanaf moment van koken maximaal 30 minuten laten trekken en vervolgens direct zeven.


  • Geen overheersende knoflook?
    Pof het voor gebruik ca. 30 minuten in een hete oven op 180 graden of laat het op laag vuur ca. 10 glazig garen in de pan.
    Let op! Verbrandde knoflook wordt bitter!


  • Gebruik nooit een deksel op de pan
    Gebruik voor het trekken van bouillons, soepen en het inkoken van sauzen nooit een deksel op de pan.
    Als je een sterkere smaak wilt hebben kan dat alleen maar door vocht te verdampen en dus zonder deksel.
  • Asperges bewaren
    Bewaar asperges in een vochtige doek tegen uitdrogen.
    Vanaf het moment van koken nog 5 minuten en dan van het vuur af verder laten garen in eigen vocht.
    (evt. met wat zout, snufje suiker en roomboter)
  • Gebruik bij het bakken.......
    Gebruik bij het bakken en braden van vlees uitsluitend een vleestang of pincet en geen vleesvork!!
    Hier prik je het vlees mee kapot en verliest daardoor de sappen.


  • Behouden van verse kruiden
    Rol het bosje kruiden strak in keukenpapier en zet het met “de voetjes” in het water in de koelkast.

  • Gezondheid
    Kan de spijsvertering bevorderen, wanneer het voor het eten ingenomen wordt.
    Regelmatige consumptie van kokosolie verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed.
    Kokosolie kan het gewichtsverlies bevorderen(bij gebruik van 1-3 eetlepels per dag) aangezien kokosolie niet als vet wordt opgeslagen.
    Meng kokosolie met (baking) soda voor een tandpasta voor witte tanden.

  • glazen snijplank
    Gebruik nooit een glazen snijplank voor je goede messen!!!
    Er ontstaan direct bramen op het mes en daar wordt het mes heel snel bot van!
    Gebruik bij voorkeur hout, bamboe of kunststof planken.
  • Suiker toevoegen
    Voeg gedoseerd suiker toe zonder zoet te worden bij het op smaak brengen van soepen, sauzen en dressings.
    Het haalt veel smaken omhoog en het maakt zuur en zout wat zachter.
  • toepassingen van kokosolie
    Koken en bakken
    Ideaal om mee te koken aangezien kokosolie een hoog rookpunt heeft en niet aanbrandt zoals bijvoorbeeld olijfolie of boter.
    Zeer geschikt om mee te braden of (roer)bakken.
    Kokosolie kan gebruikt worden als vervanger van room in de koffie.
    Kokosolie kan boter in bak recepten vervangen.

  • Aankomend seizoen gaan wij zeker weer van start met onze aanschuiftafel ism de Kamer van Buren in Buren. Meer info binnenkort op onze website.

    Hou onze website of facebook in de gaten, zo bent u op de hoogte van onze activiteiten!

    Wilt u personelijk op de hoogte worden gehouden, stuur ons dan een mailtje en wij nemen u op in de mailinglist


    Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op:
    t.: 06-286 58 500 e.: koken@kook-salon.nl


    aanvullende vraag stellen, vraag het de Chef: Folker Tieleman