Folker Tieleman | Beusichem | T.: 06-286 58 500
E.: koken@kook-salon.nl | W.: www.Kook-Salon.nl

home1 (12K) kook-salon techniek (54K)
  • Blancheren
    Breng water aan de kook en kook groenten “beetgaar” en spoel ze direct koud, zodat het kookproces wordt gestopt en de kleur behoud.


  • Pliceren(pellen) van tomaten
    Zet een kruisje in de gladde onderkant van de tomaat.
    Dompel deze slechts tien tellen in kokend water en spoel direct koud.


  • Vlees bakken
    Bak vlees altijd in een r.v.s koekenpan. Deze pan kan meer hitte verdragen, zorgt voor betere geleiding en geeft een beter en lekkerder bakresultaat.
    Tevens een langere levensduur en geen last van loslatende antikleef lagen.


  • Stoofpotje bereiden?
    Braad het vlees aan en blus af met voldoende vocht(bouillon, wijn).
    Sluit de pan af met goede, passende deksel en zet dit voor ca. 3.5 tot 4 uur in de oven op 100 graden op hete lucht stand!!
    Hierdoor ontstaat een zachte garing, dus lekkerder en geen kans op aanbranden.
  • 2 mei "AANSCHUIFTAFEL"


    6 juni

    Schrijf u in voor een heerlijke maaltijd aan tafel bij de kamer van Buren.
    Schuifaan bij een 2-gangen diner bereid door Folker Tieleman, Chef-kok van Kook-Salon.
    Gasten genieten gezamenlijk van een voortreffelijke maaltijd.

  • bestaat per avond uit 2 gangen : voor en hoofdgerecht of hoofdgerecht en nagerecht
  • geen keuze menu, eten wat de "pot schaft"
  • De aanschuiftafel gaat door bij voldoende deelname
  • € 19,50 p.p prijs excl. consumptie
    Plaats: Kamer van Buren, Kerkstraat 4, 4116 BL Buren

  • aanvullende vraag stellen? vraag het de Chef: Folker Tieleman